KATEGORİLER
 Ana Sayfa
 Araştırmalar  
 Sınıflar  
 FAQ
 Linkler
 Bağlantılar
HASTALIKLAR
 ALZHEIMER
 BÖBREK YETMEZLİĞİ
 GDG (GMF)
 HEPATİT C
 HİPERTANSİYON
 KALP & DAMAR
 KANSER
 KANSIZLIK  
 KUŞ GRİBİ
 ŞEKER HASTALIĞI
 VEREM  
 SAĞLIK VE GIDA
 DIABET
 OMEGA
 WELNESS 1  
 WELNESS 2
 ANTIAGING  

 

YAYINLANAN ARAŞTIRMALAR

 

A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

A1. Göğüş, U. and Başol, M. S. Methods of antibiotic applications as related to microbial quality of lamb by PCA and Bioluminescence. J. of Food Sci. (61): 2, 348-356 (1996).

A2. Göğüş, U., Başol, M. S. ve Şahin, E. Effect of various antibiotic applications on some chemical, microbial and physical properties of lamb. Journal of Food Quality, 23, 217-224 (2000)

A3. Muğlalı, H. Ö., Çetinkaya, N., Güler, A., Göğüş, U. and Ulutürk, S. The effects of Vitamin E supplement on blood's Vitamin E concentration and TBA. 5 th . Agriculture Congress . 20-22 October 1998. p: 91-95/Turk J Vet Anim Sci(2002), pp. 901-907.

A4. Göğüş, U., Bozoğlu, F. and Yurdugül, S.(2004). The effects of Nisin, Coating and Yogurt on some quality of refrigerated chicken meat. Food Control. 15:537-542.

B. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında ( Proceedings ) basılan bildiriler :

     B1. n-3 omega-the miracles of today's nutrition. What about future.? International Conference on Food Science and Technology VI. South China University of Technology, Guangzhou, China., 7-9, 2005/Book of Abstracts-International Conference on Food Science and Technology VI-South China University of Technology Press-Guangzhou, p.124.

      B2. Effects of lactic acid, nisin and coating on some quality criteria of refrigerated Sardina pilchardus.  Food Innovations for an Expanding Europe. 27-29 October 2004, Warsaw, Poland/Food innovations for an expanding Europe-Delegate Manual-Elsevier-[O3-5].

     B3.International Association for food Protection, August 14-17, 2005, Baltimore-Maryland, U.S.A. ‘A comparative study as related to the effects of glucose monohydrate, hot water and sodium pyrophosphate on some quality criteria of deboned and matured brisket'/Food Protection Trends,July 2005, p. 573.

C. Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler :

D. Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :

D1.Göğüş, U. Et Teknolojisinde Tütsülemenin et hijyeni yönünden önemi, Türk Veteriner Hekimliği Dergisi, 4(6):49-53(1994)

D2.Göğüş, U. , Güner,B. Elektrik stimülasyonu, Kas gerilmesi uygulamaları ile yaş ve diyet faktörlerinin et yumuşaklığı üzerine olan etkileri, Standard, 392:42-48(1994)

D3. Göğüş, U. Pastırma'nın ara üretim kademelerindeki bazı kalite kriterleri ve kritik üretim noktaları üzerine bir çalışma, Standard, 434:88-93(1998)

D4. Başol, S., Göğüş, U. Tuz ile kürlenmiş balıklarda  % tuz miktarları ve % rutubet düzeylerine ilişkin standartlar, Standard, 406:74-79(1995)

D5. Sevinç,M., Göğüş, U. Sığır etinde önemli bir kalite kriteri olan ‘renk' ve rengi etkileyen faktörlere genel bir bakış, Standard, 384:35-39(1993)

D6. Göğüş., Başol, S. Ve Gülergün, E. Farklı oranlarda yağ kombinasyonu kullanımlarının, kurutulmuş ve tütsülenmiş Türk sucuklarındaki bazı kalite kriterleri üzerine etkileri, Standard, 441:68-73(1998).

D7. Göğüş, U. Gıda ve Yem sanayinde, kanatlı sektöründe antijen-antikor kombinasyonuna dayanan yeni, kısa süreli ve ekonomik bir Salmonella araştırma yöntemi, Standard, Kasım, 43-46(1992)

D8. Göğüş, U. Et teknolojisinde tütsülemenin et hijyeni yönünden önemi, Türk Veteriner Hekimliği Dergisi,4(6):49-53(1994)

D9. Göğüş, U. Et sektöründe hata eleme yöntemiyle yüksek mikrobiyel kalite temini, Gıda dergisi, Dünya yayınları, Sayı:2000-09, Yıl:6, 66-72(2000)

D10. Göğüş, U., Dik, T. Laktik asit bakteri ilavesi ve kaplama uygulamalarının, soğutma koşullarındaki sardalya etine ait bazı kalite kriterleri üzerine etkileri,  Gıda dergisi, Dünya yayınları, , Sayı:2001-08,  Yıl:6, 68-77(2001)

E. Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarında basılan bildiriler:

E1. Göğüş, U, Subaşı, A., Başol, S. Ve Makascıkoğlu, F. Farklı füme dil üretim yöntemlerinin nihai ürüne ait bazı kimyasal, fiziksel ve organoleptik kalite kriterleri üzerindeki etkilerinin karşılaştırmalı olarak araştırılması, Gıda Mühendisliği III. Ulusal Sempozyumu, 1995-96 Araştırmaları, s: 286-293(1997)

E2. Göğüş, U., Tapucu, B. Değişik oranlarda Trigonella foenum graecum katılımının fermente Türk sucuklarının bazı kimyasal ve organoleptik kalite kriterleri üzerindeki etkileri, Gıda Mühendisliği III. Ulusal Sempozyumu, 1995-96 Araştırmaları, s: 293-298(1997)

 

F. Diğer yayınlar:

Göğüş, U. 2001. Et ve Kalite. Hacettepe Tıp Teknik, Kitap, 352 sayfa.

 

Göğüş, U. 2003. Gıda, Spor ve Sağlık, Pelikan Tıp Teknik, Kitap, 486 sayfa.

 

Göğüş, U. 2004. Doğru Gıda, Doğru Yaşam, Doğru Mutfak, Pelika Tıp Teknik, Kitap, 284 sayfa.

 

Göğüş, U. 2005. Sağlık için Doğru Gıda, Pelikan Tıp Teknik, Kitap, 398 sayfa.

 
 
HABERLER
 
Powered by İshak AKINCIOĞLU