DE 24 144 ve DE 24 397 ile Kısa Bir Kovalamaca (8. Mart. 2005)

Bu kovalamacayı olanaklı kılan ve tüm kovalamaca sırasında trafik kurallarına uygun olarak araç kullanan Altan Ağabeye çok teşekkürler...


DE 24 144-397 ikilisini ilk olarak Lalabel'e tırmanırken görüyoruz.


Kötü hava koşulları ve yoğun yağışa rağmen izlemeye alıyoruz.


İki makinenin çektiği yük treni Lalabel'e doğru tırmanıyor.


Biz de treni kovalamaya başlıyoruz.


Rampada DE 24 000'in motor sesi bize müzik gibi geliyor.


Anadolu bozkırında, yağmurun altında birbirine sıkıca sarılmış iki lokomotif sıradan bir iş yaparcasına ilerliyor.


Sonrasında treni Lalabel İstasyonunda yakalıyoruz. Tren şefi tam fren denemesi yapıyor ama lokomotifler bir yarmanın içinde kaldığı için fotoğraflayamıyoruz. Lalabel çıkışına sotalanıp trenin hareketini bekliyoruz. Derken beklenen an geliyor, lokomotifin düdük sesini motor sesi izliyor. Tren Lalabel'den rampa aşağı inmeye başlıyor.


Bu kez Lalahan köprüsünün üzerine tüneyip treni bekliyoruz. Önce tekerlek sesleri ardından da lokomotifin projektörü görünüyor uzakta.


Ve lokomotif köprünün altına yaklaşırken yardımcı makinist bizleri farkedip makiniste haber veriyor. Makinist kısa iki düdükle bizi selamlıyor.


Tren köprüyü geçip Ankara'ya doğru ilerlerken Altan Ağabey lokomotiflerin numarasını soruyor. Lokomotiflerin numarasını görebilmek için yeniden yollara düşüyoruz.


Sonunda karaylunun demiryoluna yaklaştığı bir noktada yeniden duruyoruz. Bu arada ben bir fotoğraf çekiyorum, Altan Ağabey numaraları alıyor. Makinist ise lokomotif düdüğüyle bizi selamlamakla meşgul. Yolunuz açık olsun!

Ana Sayfaya..