Model Temelli Sistem Mühendisliği - Prof.Dr. Buyurman Baykal

Eposta: buyurman@metu.edu.tr
İçeriğe git

Ana menü:

Bu derste öğrencilerin karmaşık bir sistemi ya da ürünü konsept aşamasından, kabul testine ve daha sonra da kullanım aşamasından devreden çıkarılma işlemlerine kadar tüm hayat döngüsü boyunca kullanılan sistem mühendisliği yaklaşımını öğrenmesi hedeflenmektedir.

Dersi tamamladıktan sonra öğrencilerin şu bilgileri kazanması beklenmektedir:
  • Sistem mühendisliği sürecini karmaşık ürünlerin veya sistemlerin hayat döngüsü boyunca uygulamak
  • Karmaşık ürün veya sistemlerin üretimine ve işletilmesine bütünsel bir bakış açısı ile bakmak
  • Ödünleşim (tradeoff) durumlarını ve başarım indikatörlerini tanımlamak
  • Model temelli sistem mühendisliği araçlarını ve SysML dilini kullanabilmek

Bu ders ODTÜ Enformatik Enstitüsü'nde üç şekilde verilmektedir:
  • "SM 547 Model Based Systems Engineering" Yazılım Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nda açılan bir lisansüstü dersi olup tezsiz yüksek lisans programlarında kayıtlı olan öğrencilere açıktır.
  • "IS 722 Systems Engineering" lisansüstü dersi olup tüm yüksek lisans ve doktora programlarında kayıtlı öğrencilere açıktır.
  • "ION 720 Systems Engineering" Enformatik Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programı'nda açılan bir lisansüstü dersi olup tezsiz yüksek lisans programlarında kayıtlı olan öğrencilere açıktır. ION 720 "webinar"lar aracılığıyla uzaktan eğitim formatında verilmektedir. (ARTIK VERİLMİYOR)
İçeriğe dön | Ana menüye dön