A4 14 000 Elektrikli Banliyö Dizileri
Dizi ve Vagon Arası Bağlantılar


İki dizi Scharfenburg bağlantısı ile eklenmiş. Bu bağlantı iki dizinin motor, fren, kapı kumandası, aydınlatma gibi tüm sistemlerinin tek kabindan kumandasına izin verir (30. Aralık 2001 Ankara Garı).

.
Dizilerin Scharfenburg bağlantısı. Üstteki kapak kumanda transferini sağlayan elektrik bağlantısını koruyor (önceki fotoğrafta kapakların açık olduğu görülebilir). İki küçük contalı delik fren bağlantıları için, demir kol ise bağlantıları tam karşılıklı getirmek için (13. Nisan 2002, Ankara Garı).


İki 14 000 banliyö dizisinin Scharfenburg bağlantıları eklenmeye hazır. Yumuşak bir dokunmayla iki dizi birbirine bağlanabiliyor (Ankara Garı, 30. Haziran. 2002).


14 000'in Scharfenburg bağlantısı kapalıyken (Haydarpaşa Depo, 2. Ağustos. 2002).


14 000'in Scharfenburg bağlantısı açıkken. Bağlanacak dillerin de açılan kapakla birlikte dışarı çıktığı görülebiliyor. Bağlantıyı elle açan Elektrik Mühendisi Süleyman Yağmur Bey (Haydarpaşa Depo, 2. Ağustos. 2002).


Dizilerin özellikle elektrik kesintisi nedeniyle imdat istemesi veya elektrikli olmayan hatlarda çekilebilmesi için kullanılan ara vagonun bir yanında Scharfenburg bağlantısı diğer yanında ise normal koşum takımı bulunur (Marşandiz Garı, 8. Şubat. 2007).


Banliyö dizilerinin vagon aralarında da tamponsuz, ilginç mekanik bağlantı, mekanik bağlantının altında hava freni bağlantı hortumları, yukarıda kumanda bağlantıları var. Alttaki kabloları eskiden gördüğümü anımsamıyorum, ATS bağlantısı olabilir mi? (Ankara Garı, 30. Haziran. 2002).


Banliyö dizilerinin vagon arasında bulunan mekanik bağlantının açılmış hali (3. Eylül. 2003, TÜLOMSAŞ Tesisleri).


Aynı bağlantının diğer vagondaki karşılığı (3. Eylül. 2003, TÜLOMSAŞ Tesisleri).


Banliyö dizisi vagon arasının görünümü (3. Eylül. 2003, TÜLOMSAŞ Tesisleri).

Ana Sayfaya...